pecannoten

Heerlijk zoete appelcake met pecannoten

Een zoete appel cake met een bite. De noten geven de cake net wat extra’s.

Pecannoten zitten boordevol mineralen en vitamines, waaronder een grote hoeveelheid aan vitamine B en E. Natuurlijk zijn deze nootjes heerlijk om zo uit het vuistje te eten. Maar je kunt ze ook goed verwerken door het eten. Wij hebben een hele lekkere appelcake die in 15 minuten te bereiden is en in 40 minuten afgebakken.  

Een lekkere appelcake met een bite

Een smaakvolle cake voor een verjaardag of lekker groot stuk voor bij de koffie. Een heerlijke cake die niet moeilijk klaar te maken is.

Voordat we beginnen met de ingrediënten, mag de oven voorverwarmd worden op 160 ⁰C. Vet alvast een bakvorm in met een klont roomboter. Je kunt de bakvorm even kort in de oven doen, zodat de boter begint te smelten. Dit maakt het makkelijker om met een kwast te verdelen. 

Rasp een halve citroen met een fijne rasp. Zorg dat je alleen de gele schil pakt. In dit gedeelte zit de meeste smaak. Het witte gedeelte van de schil is bitter en kun je niet gebruiken in de cake. 

Doe de margarine (150 g), suiker (150 g), citroenrasp, 1 theelepel vanille extract en een snuf zout in een mengkom.

Klop dit mengsel met een mixer met garde tot een geheel. Voeg 3 eieren één voor één toe en klop het mengsel luchtig op. Maak de cakemix af door 150 g bloem en een 1,5 theelepel bakpoeder toe te voegen. Schep het beslag alvast in de ingevette bakvorm. Het beslag is nu klaar.

Schil twee appels en snijd deze in kleine stukjes. Maak de appels op smaak met kaneel en knijp de geraspte citroen een beetje uit over de appels. Verdeel de appels over het beslag.

Hak de pecannoten in stukjes en strooi deze over de cake. De cake mag nu de oven in en goudbruin gebakken worden in ongeveer 40 minuten. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Blijft er geen deeg aan de prikker zitten? Dan is de cake klaar en mag het afkoelen. 

Als finish in touch verdeel je abrikozenjam over de bovenkant van de cake. Snijd het gebak in stukken en het is klaar om geserveerd te worden.     

Eet smakelijk!        

Ter variatie 

Probeer ook eens een notenmengsel van hazelnoten en pecannoten. Top het geheel af met grove kaneelsuiker.